July 26, 2012

PostHeaderIcon Saya tak jual.. tapi saya BELI..

HAHAH saya bukan promote or nak menjual ya... saya saje nak rekod masa saya beli.. nak tengok berapa lama boleh tahan...

Saya adalah pengemar tegar corset... Saya jadikan amalan selepas saya beranak kan anak no 1 .. till now...

paling murah dan permulaan saya pakai brand .. tak ingat.. tapi mak saya yang perkenalkan.. beli di GLOBE SILK STORE...

 paling mahal yang pernah saya beli adalah brand ELKEN.. seribu lebih ringgit kalau tak silap.. masa tu masih berkerja kalau tak silap tahun 2006... saya da juga beli yang ada charcoal bagai la... yang best sekali masa pantang... corset kain yang jerut2.. best pakai minyak panas.. ikat..tapi tak practical.. time consuming dan sukar nak berjalan.
saya ada juga cuba brand IVY9 berharga tak sampai RM200... ( ini masa tak keje.. tahun 2010) ..
kemudian saya selang seli pakai sampai lunyai..
(ada jugak ngintai BEAUTIFUL.. tapi harga.. errr xmo berhutang.. x berani..)

 YUP! walaupun duduk di rumah.. saya memang pakai... YES! saya bangga pasal tak semua orang tahan dan sanggup pakai selalu macam saya...lagipun bila da beranak pinak.. badan kena jaga.. asset tu..dan demi kesihatan.. badan gemuk.. takut penyakit senang nak singgah..

Kebaikannya?
1. Rasa confident.
2. Badan rasa kemas
3. Bila makan lebih ..terasa ketat dan sendat.. so pandai2 lah berhenti..(hehe)
4. Pakai baju pun nampak ok..(ceh perasan la tu).. tak nampak flabby sana sini..
5. Juga sesuai untuk "menarik" bahagian peranakan ke atas.. ( ni teori saya la)
6. mengingatkan kita untuk duduk dalam posisi yang tegak.. pasal kalau nak bengok gak.. tak selesa..

Keburukan?
1. memburukkan lagi buasir... ( so bila buasir keluar.. jangan la pakai)
2. Susah nak g toilet dalam masa emergency ( pasal tu saya pakai corset bahagian atas jer.. bawah/ seluar tak pakai..)
3. Renyah la sikit masa pakai.. kena tarik nafas dan pakai.. kekdg berpeluh2.. tapi demi kebaikan dan kecantikan ( perasan lagi.. heheh)

so, nampak??  6 points lawan 3... mesti la 6 menang.. so saya suka!!

Semalam masa jejalan kat Tesco Bukit Indah.. teragak nak jengok kedai Cosway.. nampak corset nie..
terus ambik... ish beli RM68..

almaklum la kan.. nak raya.. lagipun masa puasa pakai .. lagi syok.. pasal bila perut kita kosong.. lagi senang dan kemas badan.. tak la rimas sangat..
tak tahu pakai .. ada cara-caranya..

saya da pakai selama lebih kurang 16 tahun, saya tahu kelebihannya...
cubalah... bagi yang tak pernah... tak yah beli yang mahal.. yang murah dulu..
kalau mampu dan suka baru la beli yang mahal2.



5 comments:

Mila@Rimbun said...

saya pakai jugak.. tp ikut mood. cuma banyak pakai girdle lah.. hari2. Corset beautiful pun beli jugak hahaha, jadi hiasan kat lemari. tapi rasanya langsung tak memberi kesan kat tempat2 yg flabby tuh... itu yg kecewa huk huk. means masa pakai cantiklah, tak pakai, lendut balik hahaha. bg saya lah.. org lain maybe ada kesan kut

Umi E-ca (Sms@017 - 3 3 1 0 4 0 5) said...

iye?? waa.. ala mila rasanya semuanya sama lah.. tak kan kita nak lawan kehendak Allah, kan.. da tua.. still tua.. da lendut.. still kena lendut.. cuma maybe kurang la kot.. hahaha

anyway tq mila sharing ur story.. pasal ramai kawan sy mcm pelik pulak bila dengar citer sy..

Anonymous said...

Klu pakai corset atas je tak membuatkan peranakan kta turun? Sbb ada bace bile kta pakai bengkung pendek blh mbuatkan peranakan kta turun..

Umi E-ca (Sms@017 - 3 3 1 0 4 0 5) said...

emmm not sure la dik... maybe kot kalau salah pakai...
tapi ada gak org pakai pasal TAKNAK peranakan turun...
walallahualam...:D

Split Queen Box Springs said...

Good sharing, Elken Body Shaper Elysyle DX or Elysyle body shaping lingerie is ready with 3D soft cup, which lifts, supports and enhances the cleavage, and can retain its shape wash after wash. The long girdle pays full attention to the hips, promising the right curves through lifting capabilities at the right areas. For detail visit:
http://kidbuxblog.com/charmed-by-a-touch-of-shingo-with-elken-elysyle-body-shaping-lingerie-set/

Post a Comment

Why 2nd blog?

Established in April 2011 (after a year from existence of my 1st blog). For my personal filing and ease of reference. Also as a place to preserve and a way for my self expression for all my previous learning processes, experiences and the time spent.
*Wish that you all would kindly excuse me for my poor command of English for I'm only an occasional English user.
*I appreciate it very much, if you be kind enough to leave me a note or two to mark your visit.*
*Thank you.*

Friends

Labels

Labels by Items

Powered by Blogger.