October 10, 2012

PostHeaderIcon Crochet Handphone Case

Aduhai... benda yang kita tak kenan di hati la bebudak ni request...

uhuhuh
ngeluh dalam suka
kali ni my niece memula diaaaamm aje..
pastu bila sms tanya new order..
mak aiiii

10 handphone cases dia request...

haaa melopong dalam suka...

so apa lagi... kita try la..pattern baru

1. Puff stitch
2. Star Stitch

3. Granny Stripe

yang part challenging nya.. nak mengagak size handphone tu...
so far size kembang kempis handphone tu lebih kurang jer

cuma part tinggi rendah  jer yang membezakannya..

nasib la crochet ni jenis mem"beri"

 so kalau tak ngam pun at least ada ketat ada longgar jer la...
 berharap sangat la bebudak tu suka... bukan apa.. kita ni tengah belajar... jual pulak pada budak yang tengah menuntut... nak charge mahal2 pun tak sampai hati..

. tapi as usual... commission for my niece mesti la ada... tapi this time kita tak guna percentage... saya letak harga saya base on harga yarn + time spend + embelishment (jika mahu) + pattern ( base on susah senangnya) = itu lah harga yang saya bagi kat my niece.. up to my niece nak "up" kan harga ke tak.. jika dia naik kan harga... itu bahagian / commission dia la tu...

tah kenapa kali ni memang enjoy buat crochet nie.. hati lapang jer... maybe baru lepas sembuh dari  selsema + bersin +sakit tekak +batuk + migrane... last weekened membuatkan saya rasa lega... dan niat belajar new pattern lebih meluap2...

2 comments:

FATIN BELLA... ^_^ said...
This comment has been removed by the author.
Gadis Emoji said...

Assalamualaikum.. Jd hrga dia berapa yg awk letak satu tu?

Post a Comment

Why 2nd blog?

Established in April 2011 (after a year from existence of my 1st blog). For my personal filing and ease of reference. Also as a place to preserve and a way for my self expression for all my previous learning processes, experiences and the time spent.
*Wish that you all would kindly excuse me for my poor command of English for I'm only an occasional English user.
*I appreciate it very much, if you be kind enough to leave me a note or two to mark your visit.*
*Thank you.*

Friends

Labels

Labels by Items

Powered by Blogger.