March 14, 2013

PostHeaderIcon Memacam bila hati kacau..


Memacam aktivity di buat...
hati kacau kenapa??
biar lah rahsia,,
yang pasti bukan masaalah rumah tangga ya..
alhamdulilah kami sekeluarga di dalam keadaan bahagia dan aman..

ni try crochet guna iris stitch.. kerana dikatakan stitch tu ada mcm bentuk "love love.."
tapi rasa tak sesuai untuk buat pencil box pasal dia jarang2...


ni pulak batu seremban 5 batu..
di order oleh kawan aqil
memula malas nak layan.. tapi memandangkan takmo hilang 
dari "ingatan" mainan tradisional ni.. maka di buat juga..
itupun buat guna slow mode..
jahit sikit.. berhenti.. siap.. basuh dulu batu.. tunggu kering
then masa hujan lebat semalam tak berani nak guna electrical equipment.. 
so diisi la dalam kampit tu
lagipun anak dara tidur..

ni pula lukisan anak dara yg 3 tahun tu.. masa dia lukis ni .. takde sesape tolong pun... 
emm ok la tu .. ada improvement.. ada la bentuk muka orang pompuan pakai tudung.. iye tak??

yang ni pulak.. gambar di ambil oleh en suami di site tempat dia berkerja semalam..
dalam pukul 9 pagi..
yang peliknya.. org keliling mcm tak kisah.. dan pelik pula bila tengok suami g ambik gambar nie..


first time tengok .. personally saya rasa takut.. ada macam muka .. tengah senyum.. kan??
subhanallah..



3 comments:

Mila@Rimbun said...

Jangan sedih2 yer umi-eca... La tahzan innallahamana.. (aishhh susahnyer nak tulis rumi ni)

cantik benor theme merah hitam pencil box tuh yerr.. tempahan ke tuh

Jojet said...

semoga segalanya dipermudahkan untuk kita kak..

Umi E-ca (Sms@017 - 3 3 1 0 4 0 5) said...

tq mila n jojet... uhuh kalau boleh diundurkan masa nak aje click "undo".. atas apa yg telah sy buat..

mila... a'ah.. merpati yang dok "cinta monyet" punya.. tempahan kawan anak..

jojet.. amin.. moga dipermudahkan.. amin...

Post a Comment

Why 2nd blog?

Established in April 2011 (after a year from existence of my 1st blog). For my personal filing and ease of reference. Also as a place to preserve and a way for my self expression for all my previous learning processes, experiences and the time spent.
*Wish that you all would kindly excuse me for my poor command of English for I'm only an occasional English user.
*I appreciate it very much, if you be kind enough to leave me a note or two to mark your visit.*
*Thank you.*

Friends

Labels

Labels by Items

Powered by Blogger.