May 24, 2013

PostHeaderIcon Crochet Egg Basket / sarung telur kait

tak pernah la terfikir or terdetik hati akan satu hari saya akan terbuka hati nak mengait sarung telur nie..
tapi disebabkan seseorang ada bertanyakan tentangnya...dan ingin meng"order" dgn quantity yang banyak...

so saya kenalah buat "homework" sebelum saya mengatakan ya atau tidak..
kan??
so as usual..
en google banyak membantu
kali ni kena lah cari orang melayu punya blog
minah salleh pun ada.. cuma dorang banyak buat for easter.. yang hanya untuk deco
atau tak pun dorang buat guna cengkerang telur.. isi da buang
so saya kena cari tutorial yang ada tunjuk.. yang boleh masukkan telur rebus dan keluar

so adalah terjumpa tutorail...
tapi tak faham la...
so saya jumpa blog yang bergambar tanpa kata-kata..
so try n error thru gambar jer la,,,
no first trial...

da macam dynamite la pulak..
 cobaan kedua... kecik
cobaan ketiga... ok tapi ketat atas..
ni cubaan ketiga... so far keluar masuk lulus

ada bentuk nenas tak depan tu??
dari mata saya da macam bentuk cupcake / ice cream

side

ok la kot


ni cobaan semuanya


rasa lulus kot.. pasal da try 3 biji telur... 2 biji  telur tu dari jiran sebelah..dapat masa kenduri aqiqah cucunya
sebelum ngap ngan anak2 saya ciluk jap buat posing dalam casing baru buat..

tadi try masukkan telur itik pun lulus...

so ok la kita leh teruskan...

harga??? alamak... kena buat study lagi...



2 comments:

HernaniHashim Nani said...

As salam sis blh bagi kiraan utk wat sarung telur tu

HernaniHashim Nani said...

As salam sis blh bagi kiraan utk wat sarung telur tu

Post a Comment

Why 2nd blog?

Established in April 2011 (after a year from existence of my 1st blog). For my personal filing and ease of reference. Also as a place to preserve and a way for my self expression for all my previous learning processes, experiences and the time spent.
*Wish that you all would kindly excuse me for my poor command of English for I'm only an occasional English user.
*I appreciate it very much, if you be kind enough to leave me a note or two to mark your visit.*
*Thank you.*

Friends

Labels

Labels by Items

Powered by Blogger.