February 20, 2013

PostHeaderIcon GENDANG GENDUT TALI KECAPI


KENYANG PERUT... MALAS MENANTI...

hahahah sesuka jer tukar2, kan... sejak balik bercuti ni memang malas jer.. perut pun da nampak buncit... bukan pasal pregnant.. tapi pasal asyik makan jer... ingat saya jer notice.. rupanya en hubby pun compliant dia rasa perut DIA pun da buncit... hahah

apa taknya.. orang cina raya.. kita pun "raya"... SATU MALAYSIA katakan... apa kami rayakan???

emmmmm

first sekali kami attend wedding reception my last cousins pompuan kat Batu Pahat...

pastu singgah sat kat rumah ibu saya...

pastu terus pulang ke Pahang... bermula la episod suami saya memasak di dapur... pasal dia kata dia nak masak masakan yang arwah mak dia pernah masak... nak kasi abahnya merasa... salah satu darinya ialah masak kicap ala Jawa... sedap jugak.. makan dengan nasi panas2..

memandangkan en suami xde cuti sedangkan bebudak cuti sekolah seminggu... kami stay kejap jer..

pastu pulang ke KL.. nak kasi chance anak2 bermanja2 dengan atoknya.. kami stay semalam lagi di KL..

as usual.. kalau kat KL mmg sy suka ke IKEA.. tapi da lama tak menyebut hasrat ke en hubby pasal sedar poket nanti koyak lor... cuma kali ni rasa mood nak pergi tu membuak2... heheheh so bila sebut jer... en hubby kasi green light...


tak beli apa pun... pegang letak pegang letak...
tapi biasa la IKEA.. ada ilmu apa...tah..
kalau pergi masuk..
keluar mesti nak beli sesuatu..
rabak gak la nak dekat RM200

kendian kami pulang ke JB kembali..
esoknya kami ke kotaraya johor bahru yang baru di renovate
tapi belum siap 100%
kat sini budak atas ni belanja makan papa roti guna duit poket dia..
hahah "banyak" sangat duit dia.. sampai nak belanja tu...


pastu kami ke
 HELLO KITTY land  ( apa yek namanya.. lupa pulak)
yang kat PUTERI HARBOUR JB


baru nak posing ala2 mcm g oversea... ujan la pulak..

so kami g berlari kat building Hello Kitty tu..


tak masuk pun pasal tahu rege nya bukan murah2..
lagipun tunggu cousins mereka dari KL datang baru g sekali
 masuk kedai souveniour jer..




cantik kan??
regenya RM800 lebih... 
dari beli patung ni elok la umi bayar duit bulanan loan rumah anak oiii..
harga memang bukan untuk orang macam kita... uhuhuh

kita tumpang snap pic jer la ya...

memandangkan ujan mcm x nak berhenti..
kami redah hujan jer ke parking 
mak oiii mengah jugak la medokong anak dara ni sambil berlari
uhuh menyedari diri sudah makin tua dan stamina da x kuat..
dan da mula malas nak bersenam..
kendian kami stop jap kat Mydin Food Court berdekatan..

da kenyang... apa lagi da jadik malas la.??
tak...
kami g shopping dulu...
sms en hubby, dia kata "hemmmmm memang dasar mydin!!"
hahaha pasal dia tahu say mmg hantu mydin.. semua benda saya beli kat mydin..
tp pilih pilih jugak la.. kekdg murah mmg kualiti elok.. 
tapi ada jugak yang murah tapi beli arini esok da rosak...
ok itulah activity cuti Tahun Baru cina 2013.. 
seminggu!!!



2 comments:

Jojet said...

terliur dgr masak kicap jawa tu..best x kak?

Umi E-ca (Sms@017 - 3 3 1 0 4 0 5) said...

best pasal dia guna cili kering gunting kecik2... pastu dia goreng + kicap .. lumur ngan ikan kembong goreng...

sorry akk x tahu sgt resipinya.. heheh
nampak benor Jojet tengah lapar... g lunch g...

Post a Comment

Why 2nd blog?

Established in April 2011 (after a year from existence of my 1st blog). For my personal filing and ease of reference. Also as a place to preserve and a way for my self expression for all my previous learning processes, experiences and the time spent.
*Wish that you all would kindly excuse me for my poor command of English for I'm only an occasional English user.
*I appreciate it very much, if you be kind enough to leave me a note or two to mark your visit.*
*Thank you.*

Friends

Labels

Labels by Items

Powered by Blogger.