April 30, 2013

PostHeaderIcon Binggung......Batu seremban.... Teacher Day... ???



Actually banyaknya penyakit M... (big M..) melanda...toleh kiri tak kena.. kanan tak kena.. nak baring tak kena.. nak tergolek tak kena.. heheheh

Lepas jer buat e-filing aritu ...alhamdulilah kali ni tak yah bayar ke LHDN... rasa lega ...tapi...

Dalam otak dan mood da nak start da potong baju raya bebudak ni.. memandangkan kain yg beli da basuh da ... tapi bila conggak2... issshh cepat sangat la kot.. nanti la cuti sekolah akhir bulan 5 ke.. or bulan 6 ke ok la kot... samping raya da siap da 2.. lagi satu (abng sulung xmo.. heheh takut pakai "skirt la kot).. lagi satu kena tunggu dia balik hostel baru leh tanya bebtul...

So kena la tukar haluan.. tapi otak ni macam "jam".. dia tak leh nak alter2.. so saya mula la "blogwalking".. tapi dek kerana internet slow lembab mcm siput sedut... so tersangatlah leceh nak menunggu upload n download...tapi sempat la ber"temu" kawan baru blogger.. terhibur jugalah membaca aktiviti orang lain.. kan...:D ( terimakasih sudi membalas kunjungan dan "follow-memfollow" ya...)

Tapi bila takde "projek" (heheh projek la sangaaaaaat...).. akhirnya saya memulakan kembali pembuatan Batu Seremban.. memandangkan da ada desas desus order dari kawan anak tu... tapi saya tak akan release kan product selagi tak abis periksa bulan 5 nanti... almaklum la.. silap2 kang cikgu rampas.. cian bebudak .. kan??

And.. bulan 5 adalah bulan Teacher Appreciation Day.. and as usual.. da 6 tahun berturut2 (semenjak berhenti bekerja + berpindah ke rumah sendiri di JB nie) setiap tahun alhamdulilah dapat menyambut ( ceeeh menyambut tu).. or memeriahkan ( meriah ke??) kira boleh la kasi semua cikgu yang mengajar anak2 kat sekolah tu... bukan sorang dua.. tapi selalunya ended up sampai 30 orang!!!uhuh tu la.. bila da anak ramai.. kan... heheh

Meh kita Flash Back...

Teacher Day Tahun 2007 - 2010
jom g link kat sini.. ada citernya..


Teacher day Tahun 2011
masa tu saya sangat teruja nak menjahit.. in fact siap beli mesin industrial tu haaa.. pasal bila minta pendapat kawan Tailor .. dorang kata beli la.. laju...( masa ni mmg ikut la cakap orang.. sedangkan saya bukanlah jenis menjahit hala cam dorang.. jenis jahit baju2 ni.. saya kureeeng... saya lebih suka crafting...)
anyway.. tahun 2011 tu.. saya "gila" jahit Pencil Box..(click sini la .. kalau minat nak tengok...)


Teacher day Tahun 2012
masa tu tengah kemaruk mengait (crochet)... siap la segala macam ku cuba.. akhirnya termaktub la nak guna "recycle can" susu .. dibalut dengan hasil crochet ku..(click sini la .. kalau minat nak tengok...)


Teacher day Tahun 2013
da siap da... buat slow2.. cuba lum wrapping lagi .. pasalnya ada problem lak ngan printer... aduhai.. takpelah .. ada lagi 2 weeks..so nantikan. heheh kali ni saya buat something yang dijahit oleh (eheeem) saya... dan something yang dikait oleh (ehhem) saya... so tahun ni kombinasi la.. jahit +crochet =jachet... heheh pepandai je kan... silap2.. pancit bunyinya..

pssstt... nak pilih parti mana masa mengundi nanti?? Selamat mengundi Semua...



2 comments:

Kuazue Mohd said...

wah tak sabar nak nengok nyer...

nurbijen said...

bertuah nyer la cikgu2 tu dapat hadiah hasil tangan ummi... mcm mana la agaknya jachet tu... hehehhe

Post a Comment

Why 2nd blog?

Established in April 2011 (after a year from existence of my 1st blog). For my personal filing and ease of reference. Also as a place to preserve and a way for my self expression for all my previous learning processes, experiences and the time spent.
*Wish that you all would kindly excuse me for my poor command of English for I'm only an occasional English user.
*I appreciate it very much, if you be kind enough to leave me a note or two to mark your visit.*
*Thank you.*

Friends

Labels

Labels by Items

Powered by Blogger.