April 12, 2013

PostHeaderIcon Mini Tote Bag with applique

hari ni saje je ikutkan pesanan / order model cilik saya ni..
dia yang pilih fabricnya... PINK
dia yang pilihkan riboonnya... PINK
even raindrops pun dia request nak PINK...

hehehe PINK MONSTER
abang2 dia gelarkan dia..
dan dia selalu cakap "kecik macam TOMATOMATO"
heheh so kami gelarkan PINK TOMATOMATO MONSTER.."


nasib la menjadi.. tapi bila saya jahit jadikan tote bag.. dia takmo pulak..
bila di katakan nak beri pada orang lain.. baru nak posing bagai..

kali ni buat takde poket.. cuma both sides ada applique
ni la sebelah lagi bag nya
crown lagi...
button... tak cukup pink...
nasib boleh nego lagi selang ngan blue button .. (fuuuuh.. lega..)

la hai makcik nak g mana tu???

nampak cam puashati tak??

laaaa........... nak letak jigsaw puzzle je ke.. 

ni first intention nak buatkan untuk dia la.. 
bila tengah buat... dia jenguk.. terus kata "TAKNAK LAH.."
pasal bukan pink...
uhuhuh tapi umi teruskan jugak..
hehehe mood "LEEELAAA LEELAA"

sambil tu try buat tissue holder style zipper..


4 comments:

Kak Lin said...

Kalau dah pandai tu..pandai lah jugak! I love your work, Umi!

Umi E-ca (Sms@017 - 3 3 1 0 4 0 5) said...

tq kak lin.... heheh
( smbil senyum sipu2 malu + gumbira...)

Mila@Rimbun said...

cantiknyer umbrella tuh... dari jauh mcm guna embroidery machine jerr.. opsss atau pun memang betul guna machine emb tuh?

Umi E-ca (Sms@017 - 3 3 1 0 4 0 5) said...

hahahah mila xde maknanya nak beli mesin sulam... mesin jahit tepi pun dua puluh x 100 kali fikir ni haa...

emmm tu la.. tengok jauh2 yeh... hehehe zigzag tu saya kecikkan stitch jer.. hahahah tq mila

Post a Comment

Why 2nd blog?

Established in April 2011 (after a year from existence of my 1st blog). For my personal filing and ease of reference. Also as a place to preserve and a way for my self expression for all my previous learning processes, experiences and the time spent.
*Wish that you all would kindly excuse me for my poor command of English for I'm only an occasional English user.
*I appreciate it very much, if you be kind enough to leave me a note or two to mark your visit.*
*Thank you.*

Friends

Labels

Labels by Items

Powered by Blogger.